Zo fiets je in één keer veel sneller

Zo fiets je in één keer veel sneller
Inhoud
  1. 3 manieren om je fietssnelheid te verbeteren
  2. 1. Dump al het overbodige gewicht
  3. 2. Verbeter je conditie
  4. 3. Verlaag het frontale oppervlak

Hoewel de meeste mensen fietsen op een zondag zien als een hobby, of een leuke manier om een nieuwe streek te bezichtigen, is het voor anderen een professionele bezigheid. Als het doel is om sneller én efficiënter te fietsen, bijvoorbeeld omdat je deelneemt aan een wedstrijd, dan is het dus van belang dat je enkele maatregelen treft.

Wat kan je nu zoal doen om sneller te fietsen? Hier lees je alles wat je wilt weten!

3 manieren om je fietssnelheid te verbeteren

1. Dump al het overbodige gewicht

Het is een stukje fysica, maar eigenlijk hoef je geen wetenschapper te zijn om te beseffen dat extra gewicht ervoor zorgt dat je trager fietst. Als je meedoet aan een wedstrijd of trainingen doet, zorg er dus voor dat je al het overbodige gewicht achterwege laat. Denk maar aan een zware broek, accessoires op je fiets die je niet meteen nodig hebt en meer.

Aan de andere kant is het een goed idee om tijdens trainingen misschien juist extra gewicht te dragen, zodat je fiets tijdens een wedstrijd zoveel lichter aanvoelt. Het resultaat is dat je meer snelheid maakt en je winstkans dus ook groter is.

2. Verbeter je conditie

Deze spreekt voor zich: verbeter je conditie, want dat is nog altijd de beste manier om sneller en efficiënter te fietsen. Rijd bijvoorbeeld meer bergop en focus je op het versnellen van je trappen. Oefen ook je algemene conditie door te joggen of langdurig op een laag pitje te fietsen.

Dergelijke manieren van trainen zullen ervoor zorgen dat je minder moeite moet doen om sneller te fietsen. Waardoor je maximale snelheid dus meteen een stuk hoger ligt.

3. Verlaag het frontale oppervlak

Alweer een beetje fysica, en dan vooral aerodynamica. Als je het frontale oppervlak van je fiets verlaagt, dan heb je veel minder weerstand tijdens het fietsen. Een hoge weerstand door contact met de lucht is één van de grootste oorzaken van een lagere snelheid, vooral als er veel tegenwind is.

Je kan je frontale oppervlak verlagen door op je fiets te gaan ‘liggen’, maar er zijn nog heel wat andere technieken. Zo beschikken bepaalde fietsen over een aerodynamische vorming, waardoor je gemakkelijker hoge snelheden haalt.

Soortgelijke artikelen

De ultieme gids voor een luxe kampeervakantie: van mobile homes tot animaties voor het hele gezin
De ultieme gids voor een luxe kampeervakantie: van mobile homes tot animaties voor het hele gezin
Een kampeervakantie kan net zo luxe zijn als een verblijf in een vijfsterrenhotel. Steeds vaker zoeken gezinnen naar een manier om de natuur te omarmen zonder in te leveren op comfort en vermaak. Bent u benieuwd hoe u van uw volgende kampeertocht een weelderige ervaring kunt maken? Deze gids...
Stappenplan voor het oplossen van veelvoorkomende fouten bij geautomatiseerde gespreksdiensten
Stappenplan voor het oplossen van veelvoorkomende fouten bij geautomatiseerde gespreksdiensten
Geautomatiseerde gespreksdiensten zijn vandaag de dag alomtegenwoordig in onze digitale gemeenschap, waarbij ze bedrijven in staat stellen op schaal te communiceren zonder daarbij menselijke arbeid te vereisen. Deze innovatie komt echter niet zonder zijn uitdagingen; fouten en storingen kunnen...
De beste fietswinkel vinden, hoe doe je dat?
De beste fietswinkel vinden, hoe doe je dat?
Als fietsen je hobby of je job is, dan is het van essentieel belang dat je precies weet waar je het beste materiaal kunt krijgen. Niet bepaald gemakkelijk, zeker als je beseft dat er tegenwoordig oneindig veel fietswinkels bestaan. Zowel offline als online. Toch is het mogelijk om voor jouw...
Sportief met de fiets rijden? Gebruik zeker deze accessoires!
Sportief met de fiets rijden? Gebruik zeker deze accessoires!
Fietsen is voor veel mensen een leuke hobby en voor anderen een professionele bezigheid. Wat het geval ook mag zijn, het is belangrijk dat je als sportieve of professionele fietser over de juiste fietsaccessoires beschikt. Welke zaken mogen nu écht niet ontbreken op, in of aan je fiets als je...