Sportief met de fiets rijden? Gebruik zeker deze accessoires!

Fietsen is voor veel mensen een leuke hobby en voor anderen een professionele bezigheid. Wat het geval ook mag zijn, het is belangrijk dat je als sportieve of professionele fietser over de juiste fietsaccessoires beschikt.

Welke zaken mogen nu écht niet ontbreken op, in of aan je fiets als je graag sportief rijdt? Hieronder lees je meer!

3 accessoires voor sportieve fietsers

1. Een telefoonhouder

Tegenwoordig neemt iedereen zijn of haar GSM mee tijdens een fietstochtje, maar wat moet je met dat ding aanvangen als je beide handen op het stuur hebt? Een telefoonhouder is een goede investering, zeker als je graag alle controle blijft behouden tijdens fietsen over ruig terrein.

De meeste telefoonhouders worden bevestigd aan het middenstuk van het frame van de fiets, waardoor je GSM optimaal beschermd blijft tegen stoten of andere oorzaken van schade. Kies je voor een model van kwaliteit? Dan weet je zeker dat deze accessoire goed bij je fiets past én daarbij ook lang meegaat.

2. Een drinkbus houder

Het is logisch dat je tijdens een intensief tochtje met de fiets in de zomer sneller zweet, en dat vocht moet natuurlijk aangevuld worden. Dankzij een afneembare drinkbus houder is dat mogelijk! Er bestaan heel wat sportfietsen die over een geïntegreerde bushouder beschikken, maar je kan ook altijd een afzonderlijk model kopen.

In de meeste gevallen moet je gewoon de drinkbus houder op het frame van je fiets klikken, en klaar is kees. Zorg er wel voor dat je zeker het juiste model en formaat houder koopt, afhankelijk van het soort fles dat je gebruikt.

3. Een zadelhoes

Voor sommige mensen is fietsen zo’n passie dat ze het zelfs bij regenweer graag doen. Natuurlijk wil je in dat geval niet dat je zadel en andere onderdelen natgeregend zijn en daardoor kapot gaan. Een stevige zadelhoes is dus alvast een goed idee. Zo’n hoes bestaat uit een speciale kunststof die waterafstotend is, waardoor het leer of textiel van je zadel niet aangetast wordt.

Dit zorgt er niet enkel voor dat je zadel langer meegaat en mooi blijft. Het zal ook een positief effect hebben op je fietscomfort op de lange termijn. Investeer dus als sportieve fietser in een goede zadelhoes om geld te besparen én aangenamer te fietsen!